Lekker op vakantie

Impressie

Beschrijving

In "Lekker op vakantie" neemt Jeroen je mee op vakantie, met alle gevolgen van dien! Ontdek het leven van een student en hoor zijn verhalen over internet daten. Ontsnap even uit de drukte en kom samen met Jeroen even helemaal tot rust, of toch niet?

Lekker op vakantie is een cabaretstuk die ik zelf heb geschreven en geproduceerd en in september 2016 eenmalig heb opgevoerd voor een groep mensen bij mij uit de kerk. Het stuk had twee helften van ongeveer een uur en sloot af met een Christelijke boodschap.

In het stuk neem ik de zaal mee op vakantie in mijn zoektocht naar rust. Door verhalen uit mijn eigen leven even iets dikker aan te zetten, beschrijf ik met veel humor waarom me dit telkens weer niet lukt. Aan het einde geef ik de zaal een overdenking mee op basis van onderstaande Bijbeltekst:

Mattheüs 6:25-34 (NBV):
25Daarom zeg ik jullie: maak je geen zorgen over jezelf en over wat je zult eten of drinken, noch over je lichaam en over wat je zult aantrekken. Is het leven niet meer dan voedsel en het lichaam niet meer dan ​kleding? 26Kijk naar de vogels in de lucht: ze zaaien niet en oogsten niet en vullen geen voorraadschuren, het is jullie hemelse Vader die ze voedt. Zijn jullie niet meer waard dan zij? 27Wie van jullie kan door zich zorgen te maken ook maar één ​el​ aan zijn levensduur toevoegen? 28En wat maken jullie je zorgen over ​kleding? Kijk eens naar de lelies, kijk hoe ze groeien in het veld. Ze werken niet en ​weven​ niet. 29Ik zeg jullie: zelfs ​Salomo​ ging in al zijn luister niet gekleed als een van hen. 30Als God het groen dat vandaag nog op het veld staat en morgen in de ​oven​ gegooid wordt al met zo veel zorg kleedt, met hoeveel meer zorg zal hij jullie dan niet kleden, kleingelovigen? 31Vraag je dus niet bezorgd af: “Wat zullen we eten?” of: “Wat zullen we drinken?” of: “Waarmee zullen we ons kleden?” – 32dat zijn allemaal dingen die de heidenen najagen. Jullie hemelse Vader weet wel dat jullie dat alles nodig hebben. 33Zoek liever eerst het ​koninkrijk van God​ en zijn ​gerechtigheid, dan zullen al die andere dingen je erbij gegeven worden. 34Maak je dus geen zorgen voor de dag van morgen, want de dag van morgen zorgt wel voor zichzelf. Elke dag heeft genoeg aan zijn eigen last.